Jag

Jag

jag trx l

jag trx l

lördag 15 februari 2014

Leilas underbara bröd

Jag bara älskar detta bröd!
Släng ihop ett du också, snabbt & lätt!

Leilas snabba filmjölkslimpa har blivit en riktig favorit hos alla mina vänner. Detta är ett recept där jag brukar variera mig ganska friskt. Ibland blir det med nötter i som mandel, valnötter eller pekannötter. Andra gånger blir det med rårörda lingon eller torkad frukt. Enklare och godare bröd får man leta efter.

1 FILMJÖLKSLIMPA

  • 4 1/2 dl filmjölk
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 dl torkade aprikoser eller fikon
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl russin
  • 1 dl vetekross
  • 1 dl rågkross
  • 1 dl havregryn
  • 2 1/2 dl grovt rågmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl krossade linfrön
  • 1 dl solrosfrö
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk brödkryddor
  • Havregryn att strö över innan gräddning
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke.
  3. Hacka frukten och hasselnötterna mycket grovt, blanda med russinen och alla de torra ingredienserna och rör ner i filmjölken.
  4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.
  5. Fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 45 minuter.

Njut av lördagen!
Du tittar väl på OS? ;0)
Heja Sverige!!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar